Blog nr 1.

Een dagje weg! ....... Dolfinarium & pannenkoekenhuis Hans & Grietje

Artikel 20 van 20

 

Een dagje weg! 

 

We hebben dit keer gekozen voor het Dolfinarium. Waarom deze keuze? Amora is nog vrij klein 16 maanden en bij het Dolfinarium kan je redelijk dicht bij de dieren komen zodat ze alles goed kan zien. Ook voor Levi die 10 is was er veel leuks te doen. Bij binnenkomst kregen we een kaart waar de plattegrond en tijden van de shows op te lezen waren. We zijn als eerste bij de walrussen gaan kijken die op dat moment gevoerd werden. Wat zijn dat een grote imposante dieren! Er sprong één grote walrus in het water waar Amora wel een beetje van schrok en terug deinsde. 

 

 

Hierna gingen we naar het roggenrif waar je roggen en haaien kunt aaien. Levi had zich de hele reis verheugd op het aaien van roggen. Toen we bij het rif waren was hij toch een beetje bang en durfde hij ze niet te aaien. Toen hij zag dat ik het deed probeerde hij het voorzichtig ook. Daarna aaide ik haaien wat meneer natuurlijk ook wel heel stoer vond. Hoe leuk is het om tegen je vriendjes te kunnen zeggen: “ik heb een haai geaaid”! 

 

Na een tijdje de roggen en haaien geaaid te hebben zijn we doorgelopen naar de dolfijnen want dat is toch wel het pareltje van het Dolfinarium. We liepen langs de zeehonden die lekker aan het luieren waren. Vervolgens kwamen we bij de walrussen en de krabbenkust waar je diverse krabben, kreeften, anemonen en bijzondere vissen kunt spotten. Bij de krabbenkust loop je over keien zodat je goed kan kijken. Wij hebben een paar vissen gespot maar helaas geen krabben of kreeften. Als je weer een stukje verder loopt kom je uit bij een nieuw gedeelte waar je kunt zwemmen! Als we dat hadden geweten hadden we onze zwemkleding meegenomen want het zonnetje scheen lekker en we konden wel wat verkoeling gebruiken. Er waren grote waterglijbanen en waterspeeltoestellen. Volgende keer nemen we zeker onze zwemkleding mee! 

 

 

Nadat we dolfijnen en walrussen onderwater hebben gespot zijn we naar de dolfijnenshow gegaan. Dit is zeker aan te raden met kleine kinderen. Amora heeft vol verbazing gekeken naar de show die ging over onze aarde en wat vervuiling doet voor ons leefgebied. Erg leerzaam. Ook Levi heeft genoten van de kunsten van de dolfijnen. Na de show besloten we naar huis te gaan. Het was al 16:30 en Amora heeft haar middag slaapje geskipt waardoor ze erg moe en kribbig werd. 

Onderweg naar huis besloten we een restaurant op te zoeken die niet ver weg was van het Dolfinarium en hoopte we dat Amora daarna lekker kon gaan slapen in de auto. We hadden nog een lange reis voor de boeg. Zo kwamen we uit bij het geweldige pannenkoeken restaurant Hans & Grietje. We waren er nog nooit eerder geweest.

Bij aankomst waren wij en vooral Levi erg enthousiast. Wat zag het er al geweldig uit! De kids hebben lekker gespeeld tot de pannenkoeken eraan kwamen. Binnen en buiten waren zoveel speeltoestellen en klimrekken om ze uren zoet te houden. Het is daar een droom voor elk kind. Nadat onze buikjes gevuld waren zijn we naar huis gereden met een slapende Levi en wakkere Amora. 

Een geslaagde dag!

© 2017 - 2024 Dutch-lifestyle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel